חג הערכת עובדים שמח.

by eplaceyossi

חג הערכת עובדים שמח.

by eplaceyossi

by eplaceyossi
זמן קריאה 2 דקות

כמידי שנה, דצמבר מגיע ואתו מגיע חג הערכת עובדים. אחד החגים החשובים בארגון.
זהו חגם של אנשי משאבי אנוש שעמלו בחודשים לפני פרוס החג, על עיצוב טופסי הערכה ומשוב, הדריכו את המנהלים וכעת הארגון מתמלא שמחה בבואו לחגוג את חג המשוב.

מנהלים ועובדים מתכנסים יחד לחגוג את החג המופלא הזה שבו מתקיימות השיחות האישיות והמנהל והעובד חולקים תובנות בקשר לעבודת העובד, הציפיות שלו ממקום העבודה ומהמנהל. המנהל מציג לעובד את תמונת הביצועים שלו, מוצבים יעדים, אתגרים ומשימות שלאחריהן יוצאים המנהל והעובד יחד לעתיד טוב וורוד יותר. וכן, יש גם את הנושא הזה של קבלת/לא קבלת בונוס/תוספת שכר.

אף אחד לא יגיד לכם אבל למען האמת, זה ה-דבר בחג. ממש כמו לאכול תפוח בדבש בראש השנה או מצות בפסח. אני יודע כי הייתי שם. העברתי לא מעט הדרכות ועזרתי ללא מעט ארגונים לבנות תהליכי משוב והערכת עובדים.

לא עוד.

כבר בשנת 2009 התייחסתי לנושא בפוסט שכתבתי. לאחרונה הולכות ומצטברות עוד ועוד עדויות לכך שמדובר לא רק בתהליך חסר ערך ותוחלת אלא שהוא גם גורם נזק לארגונים. הוושינגטון פוסט פרסם כתבה על ג’נרל אלקטריק והערכת עובדים, ופרסום נוסף שלו, כאן., חברת אקסנצ’ר הודיעה שהיא מפסיקה לבצע הערכות עובדים. ומאמר שפורסם באתר הבלוגים של HBR רק מחדד עוד יותר את הצורך להמציא מחדש את נושא הדירוגים והערכת העובדים בארגונים. סקר גדול של דלויט בתחום משאבי אנוש שפורסם בשנת 2014 מביא ממצאים על כך שחברות לא באמת מפיקות תועלת מתהליכי הערכת עובדים. דלויט עצמה הפסיקה את השימוש בתהליך הערכת עובדים. המסר העולה מהכתבות שהבאתי הוא ברור. הנהלות בכלל ומשאבי אנוש בפרט, צריכים לחשב מסלול מחדש בנוגע לאחד התהליכים המרכזיים שהם מקיימים.

והחלופות הן?

כפי שמופיע בדו”ח של דלוייט. החלפת שיחת הערכה שנתית בבניית תרבות של שיח מתמשך בארגון. ניהול שיחות משוב על בסיס תקופתי, אחת לפרק זמן ולא שיחת הערכה אחת לשנה, יאפשרו בניית מערכת יחסי עבודה אפקטיבית התומכת, טוב יותר בפיתוח עובדים.

ותפקידם של אנשי משאבי אנוש?.
מה לא. לא לעבוד על אוטומט. לא לנסות ולשכפל את תהליך הערכת עובדים שוב ושוב.
איך כן?, לבחון את העלויות והתועלות של התהליך. לא פעם, יסתבר שהעלויות גבוהות מהתועלות.
לבחון, להכיר ולנסות שיטות חדשות בתהליך הערכה והמשוב ולהציע להנהלה חלופה טובה יותר: בניית תרבות של דיאלוג מתמיד, משוב שוטף, פתיחות, שקיפות וכנות בין מנהלים ועובדים. תהליכים כאלה מועילים הרבה יותר מתרבות של דרוגים.
חג הערכת עובדים שמח לכולם.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Top