עוד מעט אחרי החגים מגיע. המוני מנהלים ומנחי סדנאות ינהרו מי באוטובוסים, מי ברכבים פרטיים ומי ברגל לקורסים שונים בתחומי הניהול. קורסי פיתוח מנהלים, סדנאות ועוד. כולם יציגו כמה זה חשוב, נכון, מקנה כלים ועוד… השאלה היא כמה זה באמת עולה והאם זה מביא ערך מוסף. לגבי הערך המוסף יש לא מעט תהיות ומחשבות ולא מעט ניירות עמדה הטוענים כי הקורסים לפיתוח מנהלים לא מביאים את הערך המוסף הנדרש.
השאלה היא האם אנחנו יודעים כמה זה עולה?
חישוב שעשיתי מצא שקורסים לפיתוח מנהלים עולים מאוד מאוד ביוקר. להלן החישוב לקורס אחד. אחד.
בסדרת התמונות הבאות תמצאו את החישוב שערכתי לגבי קורס פיתוח מנהלים של 15 מנהלים שמשתכרים בממוצע 15,000 ש”ח והקורס נמשך 15 יום.
הסבר:
הכפלה ב – 1.3 מתייחס לעלות מעביד.
9750 ש”ח היא עלות חצי שכר העבודה החודשי של מנהל אחד המשתתף בקורס.
עכשיו נכפיל את מספר זה כפול מספר המנהלים המשתתפים בקורס ונגיע ל – 146,250 ש”ח.
אבל זו לא כול העלות. לכך יש להוסיף
בנוסף יש לכלול הכנה, כיבוד, אירוח, עלויות מרצים, עלויות שכר מחלקת ההדרכה וכמובן עלויות עקיפות, מה המנהלים והעובדים היו יכולים לתרום לארגון, אם לא היו משתתפים בקורס. להערכתי יש להוסיף על עלות שהוצגו קודם עלות נוספת של לפחות באותו הסכום. כך שאנחנו מתקרבים לאזור ה – 250,000 ש”ח אם לא למעלה מזה.
כאן אנחנו מגיעים לשוני בין מה מודדת מחלקת ההדרכה ומה חשוב להנהלה.
תחשבו על מנהל שצריך להשקיע רבע מליון ש”ח על קורס אחד. אחד. (קרוב לוודאי שיש בארגון יותר). כשמנהל נדרש להשקיע סכומים כאלה, הוא צריך לא פעם את אישור הדירקטוריון. הדירקטוריון שואל אותו שאלה פשוטה. מה יהיה ההחזר על ההשקעה, ה- ROI, ובצדק. אלה לא סכומים של מה בכך.
מנחים ויועצים צריכים להתחיל לחשוב במונחים של ROI להדרכות. זה לא פשוט, לא קל ולא מובן מעליו, אבל אפשר לגבש KPI שיאפשרו מדידה של תועלות בקורסי ניהול. דוגמא בתמונה הבאה.
במילים אחרות, אנשי משאבי אנוש, יועצים ומנחים אמורים להתכנס למדידה החשובה להנהלה.
בהצלחה.