איך להגדיל את סיכויי ההצלחה ביישום SCRUM, AGILITY ו – OKR בארגונים.

by yossikoren

איך להגדיל את סיכויי ההצלחה ביישום SCRUM, AGILITY ו – OKR בארגונים.

by yossikoren

by yossikoren
זמן קריאה 2 דקות

ארגונים מחפשים, כל הזמן, דרכים חדשות להפוך למהירים יותר, כדי לתת מענה לצרכיי השוק המשתנים. לא מעט ארגונים מיישמים גישות כמו AGILITY OKR ועוד. בראיון בדה מרקר, מנהלת מרכזי הפיתוח של אינטל קרן אייבשיץ סגל נשאלה איזה ספר היא קוראת. התשובה שלה: ספר על SCRUM. סקרן אותי לדעת מה זה.  אז לכל הסקרנים, תקציר של מה זה SCRUM.

השיטה, כמו לא מעט שיטות אחרות פותחה בעולם הטכנולוגי, נועדה להאיץ את פיתוח התוכנה כך שיעמוד ביעדים. תוסיפו לזה את ה – OKR ויש לכם מתכון מנצח להצלחה. לא פעם השיטה, כמו שיטות אחרות מובלת ע”י מהנדסים או מהנדסי תעשייה וניהול וגורמים אחרים שמגיעים מהעולמות המקצועיים טכנולוגיים.

וכאן מגיע הספוילר.

כשקוראים את סיפורי ההצלחה חשוב לשים לב באילו ארגונים מיושמות השיטות, מהי התרבות הארגונית שלהן. לרוב נמצא שם את גוגל, אורקל, אינטל, לינקדאין, טוויטר ועוד. השאלה היא לכמה ארגונים שרוצים ליישם את השיטות שציינתי, יש את התרבות הארגונית של גוגל ואינטל או חברות אחרות שמיישמות את הגישה. זו אחת משאלות המפתח שצריך לשאול.

כשבוחנים את הערכים של SCRUM שמופיעים בתמונה, ערכים המשותפים גם בשיטות אחרות שציינתי, רואים שכולם נוגעים לתרבות ארגונית שאמורה לתמוך ביישום מוצלח של שיטות להאצת פיתוח תוכנה. מחויבות, פתיחות, אומץ וכבוד הדדי, הם ערכים מרכזיים בתרבות ארגונית, הם הקרקע שעליה ניתן להטמיע בהצלחה כלים אלה. אם התרבות הארגונית אינה תומכת בערכי השיטה, לא משנה איזו לוליינות ניהולית או איזו שיטה ינסו ארגונים ליישם, רוב הסיכויים שהיישום לא יצליח.

יש לא מעט שיטות עם שלוש אותיות, ארבע אותיות, או חמש אותיות שמציעות לארגונים כלים לבניית מענים לסביבה התזזיתית בה הם מתמודדים. אבל זה לא מספיק. המפתח להצלחה הוא שילוב בין תרבות ארגונית ובין שיטות המקדמות ביצועים ארגוניים מהירים.

Top