עזוב, זה עוד ייקח מלא זמן.

by yossikoren

עזוב, זה עוד ייקח מלא זמן.

by yossikoren

by yossikoren
זמן קריאה 2 דקות

הוותיקים מבין היועצים זוכרים שבסדנאות שעסקו בניהול שינוי אחד המסמכים שחולקו ריכז 50 סיבות למה לא צריך/כדאי לעשות שינוי בארגון. המסמך כלל שלל התנגדויות לתהליכי שינוי.
בשבועיים האחרונים הייתי במספר כנסים ומיטאפים המציגים שינוי שמתחולל בתחומים הארגוניים בכלל ומשאבי אנוש בפרט ויש להם נגיעה ישירה ליועצים הארגוניים. ביג דאטה, פיפל אנליטיקס ו – ONA, ניתוח רשתות ארגוניות,  AI ועוזרות אישיות דיגיטליות, ישנו להבנתי, מן היסוד חלקים גדולים בעבודת הייעוץ.

תחשבו על הסיטואציה הבאה, עוזרת אישית דיגיטלית באמצעות למידת מכונה ו – AI, תוכל לסייע למנכ”ל בסוגיות שעד היום יועצים סיועו לו. בעיקר בנושאים שיש בהם רוטינה. לדוגמא הערכות עובדים. דוגמא נוספת?, אבחונים שעד היום יועצים היו עושים באמצעות ראיונות ושאלונים יעשו היום באמצעות תוכנות של ONA והתוצאות שתתקבלנה ישקפו במידה רבה של דיוק, תוך כימות, את תמונת המצב הארגונית. חלף זמנם של האבחונים כפי שאנחנו מכירים מזה שנים. להבנתי, חלק מעבודת הייעוץ תייתר, גישות שעבדו אתן עד היום יהפכו לפחות רלוונטיות. נדרש כמו, הנועצים שלנו, לאמץ, כלים, גישות ומיומנויות חדשות, נוספות ואחרות. נתונים הופכים לשם המשחק.

בשנת 2017 פורסם ב – HBR מאמר המציין כי AI יחליף חלק מעבודות הייעוץ. כשמחפשים בגוגל אינטליגנציה מלאכותית מחליפה ייעוץ, מקבלים 45,200,000 קישורים. לא הרבה, אבל גם לא מעט. גם אם נניח שחלק גדול מהקישורים לא רלבנטי, עדיין ניתן לראות שהעולם מתחיל לעסוק בנושא.

בכנסים של משאבי אנוש רואים עיסוק הולך וגדל בפיפל אנליטיקס, ביג דאטה ו- ONA. זה עדיין לא עובד בדיוק, יש הרבה מאוד שאלות, אבל דבר אחד ברור. הטכנולוגיה קיימת. והיא תיושם.

שיתפתי בתובנות שלי, יועצים שהגיבו כמו במסמך שציינתי בתחילת הפוסט. עזוב זה ייקח זמן, תמיד יצטרכו אותנו, לא מאמין שזה באמת ישפיע, נמצא כבר איך להתארגן, או תגובות כמו המהום מנומס ואז אומרים…מעניין…

ממה שאני נחשף אליו בתקופה האחרונה, מקצוע הייעוץ, כמו מקצועות רבים אחרים עומדים להשתנות בלי הכר. זה יחייב להתאים את עצמנו. ללמוד את הכלים החדשים ולעשות בהם שימוש, בקורסים שבהם לומדים מי שרוצים להיות יועצים ארגוניים יצטרכו לגנוז חלק גדול מתוכניות הלימוד ולפתח חדשות, תוך אימוץ תכנים עדכניים בהם יועצים ילמדו איך לעבוד עם הכלים האלה. זה כבר קורה. באחת המסגרות הוחלט לוותר על תוכנית לימוד של אבחון בסגנון המוכר והידוע, ולעשות שימוש בגישות טכנולוגיות חדשות.

כמי שמייעצים ללקוחות שלנו על הצורך להתאים עצמם למציאות תזזיתית ובלתי צפויה, כדאי לבחון האם אנחנו מיישמים על התחום המקצועי שלנו את העצות שאנחנו כל כך מיטבים לייעץ ללקוחות.

Top