אולי נמאס כבר מהמילה הזו, אבל…

by yossikoren

אולי נמאס כבר מהמילה הזו, אבל…

by yossikoren

by yossikoren
זמן קריאה < 1 דקה

בכנס שהתקיים לאחרונה בלהב, אוניברסיטת תל אביב, בנושא אסטרטגיה בעולם דינמי, מרבית הדוברים התנצלו שהם צריכים להשתמש במילה הזו שוב ושוב, אג’ייל וארגון אג’ילי. התחושה הייתה שהמילה הזו נשחקה עד דק.

ועדיין…

HR INSTITUTE מפרסם מה לדעתו יהיו הטרנדים החמים במשאבי אנוש לשנת 2020. כשבוחנים את המגמות המרכזיות, אין מנוס מלחזור שוב לאג’יליות.  היא מתארת במדויק מה נדרש מארגונים בכלל וממשאבי אנוש בפרט. מילות מפתח, הסתגלות, בתנועה. שלוש דוגמאות.

1. מערכות ארגוניות המסתגלות ומתאימות עצמן למציאות המשתנה במהירות. לבחון ולבדוק שוב ושוב תהליכים ארגוניים בתחום משאבי אנוש כדי לזהות איך ניתן לפעול במהירות רבה יותר, תוך שביעות רצון גדולה יותר של הלקוחות הפנים ארגוניים. כמובן שזה תקף גם לממשקי עבודה אחרים בארגון. אם רוצים דימוי, אז זיקית. היכולת להשתנות במהירות בהתאם לשינויים בסביבה.

2. לימוד תוך כדי תנועה. מצופה מעובדים להיות אקטיביים בלמידה. לא לחכות שהדרכה תגיע בשיטת המפל. מלמעלה למטה. מצופה מאנשי משאבי אנוש, לנתח במהירות ביצועי חסר של עובד או יחידה ולהציע פתרונות מהירים כיצד לשפר את הביצועים.

3. כדי להמשיך לצמוח ולגדול ארגונים נדרשים לשפר ביצועים ואפקטיביות. רצוי מאוד באמצעות כוחות פנים והסתמכות פחותה על גיוס עובדים חדשים.

כדי לתת מענה לאתגרים אלה ורבים אחרים הארגון נדרש לאמץ תרבות אג’ילית. זו תרבות ותפיסה ארגונית/ניהולית המאפשרת לעובדים חופש פעולה, עבודה בקבוצות קטנות, מהירות תגובה המאפשרים מתן מענה לאתגרים עסקיים בזמישות (מהירות+גמישות התרגום העברי של אג’ייל).

רוצים לדעת איך ליצור ארגון אג’ילי? מוזמנים.נות ליצור קשר כאן.

Top