ממשק העבודה מנהל – יועץ

by eplaceyossi

ממשק העבודה מנהל – יועץ

by eplaceyossi

by eplaceyossi
זמן קריאה < 1 דקה

“הבאתי יועץ, למה הדברים לא זזים ולא מתקדמים”. אמירות של לא מעט מנהלים המבטאות תסכול מעבודת הייעוץ.

התשובה ברורה. ייעוץ לא מחליף ניהול.

תפקידו של היועץ לייעץ, לסייע למנהל להבין את דרכי החשיבה, העבודה והניהול שלו וכיצד הם משפיעים על הארגון אותו הוא מנהל. היועץ, מסייע ומייעץ, למנהל בנושאים אותם מבקש המנהל לקדם.

אבל וזה אבל גדול, היועץ אינו מחליף את המנהל בניהול תהליך העבודה הייעוצי, בהגדרת המטרות, בבקרה והערכה של הפרויקט הייעוצי.

המנהל נשאר מנהל היחידה. הוא נשאר אחרי שהיועץ מסיים את עבודתו ועוזב את הארגון זו חובתו ואחריותו הניהולית לנהל תהליכי ייעוץ בדיוק כמו שהוא מנהל כל תהליך ארגוני אחר. חשוב שמנהל ידרוש מהיועץ דוחות עדכון, יקיים ביוזמתו פגישות בקרה על התקדמות תהליך הייעוץ ויקדם את הנושאים שבתחום אחריותו הניהולית.

מנהלים שאינם פועלים עפ”י עקרונות אלה עלולים למצוא את עצמם מופתעים. הם הזמינו יועץ, השקיעו משאבים רבים, מצפים לתוצאות שאינן מגיעות או אינן על פי המצופה. מכאן ועד לאכזבה של המנהל הדרך קצרה.

פן נוסף שצריך להתייחס אליו הוא מקום היועץ בעבודת היועץ. לא פעם,קל להשאב לואקום הניהולי בפרויקט ייעוצי. היועץ מוביל את תהליך היעוץ ומרגיש טוב כיוון שיש לו מנדט רחב לעבודה. יש בכך המון עוצמה וכוח. זהו כוח משקר (לא טעות כתיב). כיוון שהיועץ בסופו של יום הוא רק יועץ ועל המנהל חלה החובה ליישם את המלצות היועץ (אם הן מקובלות עליו).

מנהלים, יועצים לא מחליפים אתכם בעבודה הניהולית הם מסייעים לכם להוביל תהליכים אותם אתם מעוניינים ורוצים לקדם. תפקידכם הוא לנהל את עבודת הייעוץ.

יועצים שקוראים את הבלוג הזה מוזמנים לשאול את עצמם האם הם לא נשאבים לואקום הניהולי, שמנהלים יוצרים. 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Top