בשנת 1984 שיחק מייקל ג’ורדן, במדי השיקגו בולס את אחד ממשחקיו הראשונים ב – NBA. הוא שיחק נגד הבוסטון סלטיקס. מייקל גו’רדן קלע (נדמה לי) 64 נקודות. לארי בירד כוכב הסלטיקס אמר לאחר המשחק: “אלוהים ביקר כאן הלילה”. כך נדבק הכינוי אלוהים של הכדורסל למייקל ג’ורדן.
שיקגו הפסידה באותו המשחק.
אחת המשימות של פיל ג’קסון מאמן הבולס הייתה ללמד את מייקל ג’ורדן להיות שחקן קבוצתי. מחד, להוציא לפועל את יכולותיו המופלאות ומאידך לשתף פעולה עם אחרים. להבין שלבד אף אחד לא יכול לנצח לאורך זמן.
בעבר, הסטטיסטיקה בכדורסל התמקדה רק במי שקלע את הנקודות. היום הסטטיסטיקה מתמקדת באסיסטים (מסירות שהביאו לסלים), ריבאונדים (עזרה לקבוצה לצאת להתקפות), חסימות (מוכנות להקרבה לטובת הקבוצה). נכון נקודות מנצחות משחקים, אבל בלי הגנה, בלי אסיסטים ובלי ריבאונדים לא ניתן לקלוע נקודות. לא ניתן לנצח משחקים.
שם המשחק היום הוא קהילות, קבוצות ושיתוף. שיתוף במידע, שיתוף בידע, עזרה הדדית, תמיכה וסיוע. טוייטר, לינקדאין, בלוגים, פסבוק ועוד ועוד כולם עוסקים בדבר אחד מרכזי: קישוריות, רשתות חברתיות, שיתוף ופתיחות.
המשחק משתנה גם ניהול. מנהלים שלא יודעים לשתף פעולה, שלא יודעים איך לעזור לאחרים, שממדרים, מונעים מידע, שומרים על טריטוריות, מקימים חומות ברלין סביב תחומי העיסוק שלהם במקום להפיל אותן ומתעקשים להמשיך לא לראות את המציאות החדשה שנוצרה בארגונים יתקשו לשמור על תפקידם. אין זה משנה אם הם עובדים במערכות ארגוניות קטנות או גדולות.
כל מנהל, לא משנה מה תפקידו ומעמדו בארגון, צריך להבין ולהתאים עצמו לכללי משחק ופארדיגמה החדשים. תפקידו לעזור לאחרים להצליח, לשתף במידע, לעזור לעובדים, עמיתים וממונים. זו הדרך להפוך למנהל מצליח.
כדי שמהלך כזה יצליח יש צורך לבנות תרבות של שיתופי פעולה, של שקיפות, דיאלוג, מוכנות הציג נתונים, גם קשים, בלי “לחטוף”. זהו אחד התפקידים המרכזיים של המנכ”ל וההנהלה הבכירה.
בוודאי תשאל השאלה ומה עם האגו? ומה עושים עם הטאלנטים עם האגו הגדול והמנופח, אלה שקמים כל בוקר ושואלים את אלוהים למה הוא לא התייעץ אתם לפני בריאת העולם (הכרתי כמה כאלה). הטאלנטים האלה שעושים לא פעם את ההבדל בין ארגון טוב מאוד לארגון מצוין. אני חושב שהשאלה הזו היא שאלה נכונה. זה תפקידו של המנכ”ל והמנהלים לדעת להלך על החבל הדק של טיפוח הטאלנטים תוך הכוונתם לשתף פעולה ולעבוד יחד עם אחרים.
פיל ג’קסון, מי שעשה את העבודה הזו עם מייקל ג’ורדן, שאקיל אוניל וקובי ברייאנט, כמה אגואיים וטאלנטים מהטובים בתחומם פרסם על כך מספר ספרים שתוכלו למצוא אותם כאן.
המסרים של הפוסט הזה הם:
מנהלים – שיתוף פעולה הוא כורח המציאות בארגונים.
מנכ”לים – צרו תרבות ארגונית של שקיפות, דיאלוג, שיתוף פעולה ועזרה הדדית כדי שהארגון שלכם יצליח.