השבוע פורסם מאמר שכתבתי בירחון משאבי אנוש: מתחילים הכי מהר ואחר כך מגבירים מהירות. המאמר עוסק בתהליך פיתוח ארגוני בחברה המובילה בארץ בתחומה.
את המאמר ניתן להוריד מ – כאן. אשמח לשמוע תגובות, הערות והארות.
זמן קריאה < 1 דקה
יוסי יקירי,
נהניתי לקרוא את המאמר, ויותר מזה – לשמוח בהצלחתך בתהליך, כפי שהיא באה לידי ביטוי במאמר עצמו. אני גם מסכים עם רוב התובנות אותן אתה מציין – שותפות ההנהלה, יצירת השינוי באמצעות ליווי תהליכים בשטח ולא באמצעות “הדרכות”, מיקוד מאמץ בשיפור המימשקים בארגון, יצירת Quick Wins כמנוף מוטיבציוני, ועוד…
שני דברים חסרים לטעמי:
א. אתה “טוען” להצלחות במישורים רבים (מוניטין, רווחית, שביעות רצון פנימית וחיצונית ועוד) – אבל לא מביא שום מדדים אובייקטיביים לכך (הרווחיות עלתה ב… שביעות הרצון עלתה מ-X ל-Y). אני מבין את המגבלות, אבל האימפקט שונה לחלוטין, מה עוד שאתה מעיד על עיסתך.
ב. מהמאמר נראה שהכל דבש – באנו, איבחנו, ייעצנו, הצלחנו, הרווחנו והלכנו. החיים האמיתיים בודאי מורכבים יותר, ולטעמי נכון תמיד להציג בצד ההצלחות גם את הקשיים והמהמורות בדרך. כיועצים – חשוב לנו “לחנך” את הלקוחות שזה חלק בלתי נפרד מהסיפור. כאשר לא עושים את זה, יש סיכוי רב שהתהליך יקרוס עם הופעת הקשיים, וגם בסרטים האלה כבר ביקרנו…
והכי חשוב: תמשיך לכתוב ולשתף.
שלום עידן
תודה על התגובה והפרגון.
אתה צודק.
יש צורך בהצגת נתונים ועובדות. יחד עם זאת כיוון שהחברה פרטית ומשפחתית יש בכך קושי. מעבר לכך נושא המדידות הוא נושא טעון שיפור בחברה. (אני עובד על זה בימים אלה). אז מהיכן אני טוען להישגים אותם אני מציג במאמר. מהנקודות הבאות:
1. עפ”י עדות מנהלי החברה רווחית יותר, כיום, בעקבות תהליך הפיתוח הארגוני שנעשה בחברה
2. בעבר, היו מספר פרויקטים שהחברה ביצעה וגרמו להתמרמרות ואי שביעות רצון לקוחות, כעסים ואף מעבר לכך. בשנה האחרונה בוצעו אותם הפרויקטים עבור אותם הלקוחות תוך שביעות רצון רבה, מכתבי הלל ושבח. כיום, מספר מכתבי השבח והתודה עולה לאין שיעור על כמות ומכתבי התלונות. אתה צריך להכיר את הענף כדי לדעת שאם לקוח לא מרוצה הוא ישמיע את קול ובעוצמה רבה.
3. מספר התקלות, הקשיים והבעיות בתהליכי עבודה שהיו בעבר נחלת החברה צומצם למינימום. התוצאה, פחות נסיעות של משאיות בין אתר החברה לאתר האירוע, פחות שעות “מתות” של עובדים בהמתנה לציוד, תפקוד יעיל ואפקטיבי יותר שיש לו השפעה ישירה על שורת הרווח של החברה. המנהלים בכל שכבות הניהול בחברה מחזקים אמירה זו
4. החברה הצליחה להעביר לשורותיה מספר אנשי מפתח בתעשייה הזו, שעבדו אצל מתחרים (מדובר על לפני שנה ושנתיים כשלכולם הייתה עבודה והיה קשה למצוא עובדים בענף, לא כל שכן מנוסים). הם ציינו כי באו לחברה כיוון שנתפסת כמובילה בתחומה ושיחסי האנוש שלה טובים. מעבר לכך, רמת שביעות הרצון של העובדים עלתה, חלקם או רובם באו למנהלת משאבי אנוש וציינו את השיפור הרב שחל בחברה תחום זה, מאז שהתחילה את עבודתה, העזיבות מרצון (עוד מדד חשוב) שואף לאפס. ויש עוד מספר פרמטרים אותם לא ניתן לחשוף המעידים על שביעות רצון עובדים גבוהה.
לגבי הנושא השני של “הכל דבש” שנינו מכירים מגוון לקוחות ופרויקטים. אני יכול להגיד לך במלוא היושר וההגינות המקצועית שלי שלמעט אירועים לא משמעותיים, לא היו בפרויקט הזה משברים או קשיים אותם אנו חווים בתהליכים אחרים של ייעוץ ופיתוח ארגוני.
הלוואי על כולנו כאלה לקוחות, כאלה פרויקטים וכאלה הצלחות.