ניתוח vs פיזיותרפיה

by eplaceyossi

ניתוח vs פיזיותרפיה

by eplaceyossi

by eplaceyossi
זמן קריאה < 1 דקה

בפגישה עם לקוח הוא ביקש שאתן ייעוץ לאחת המנהלות שעובדות בארגון ושאינה מממלאת את תפקידה כראוי, אבל הוא בקש שתהיינה תוצאות ומהר. 
הסברתי ללקוח שיש לו שתי חלופות. האחת ניתוח השנייה פיזיותרפיה. בניתוח עובדים חד, מהר וחלק. מסירים את החלק הנגוע נכנסים לתהליך שיקום קצר יחסית ומחלימים (במרבית המקרים). פזיותרפיה הוא תהליך ארוך, הדורש זמן, סבלנות ואנרגיה. ההצלחה לא תמיד מובטחת והשיפור, לרוב, איטי.
האנלוגיה ברורה.
מנהלים שרוצים תוצאות מהירות צריכים לנקוט מהלכים דרסטיים. לדוגמא פיטורי מנהל שאינו מגיע לתפוקות הנדרשות. זהו תהליך כואב, קשה ולא נעים. אבל לרוב, כשממנים מנהל אחר שכן יודע להגיע לתוצאות, הארגון שוכח מהר מאוד את המנהל הקודם.
זה בסדר גמור, אם הנהלה בוחרת להשקיע בתהליך ייעוצי במנהל, אבל אז היא צריכה לקחת בחשבון שתהליך כזה לוקח זמן, לא תמיד רואים את פירות ההשקעה מיד. לעתים חולף זמן עד שמגיעים למטרות שהוגדרו. בדיוק כמו בפיזיותרפיה. תהליך איטי ושיפור הדרגתי.
לטעמי, לא ניתן לבחור בפיזיותרפיה (ייעוץ) ולצפות לתוצאות של ניתוח (מהלך מהיר וחד, לדוגמא החלפת המנהל באחר). ארגון צריך להחליט באיזו חלופה הוא בוחר. להבין שלכל בחירה יש מחיר ולהיות מוכן לשלם אותו.
הערה לסדר. במונחי עלות תועלת לא תמיד כדאי להשקיע בתהליך ייעוצי, לפעמים פשוט עדיף להביא מנהל טוב יותר.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Top